Openul Ungariei la Tenis de Masa
Eger, Ungaria, 7-11 martie 2013

La aceasta competitie au participat 151 de jucatori din 23 de tari. Majoritatea jucatorilor au fost tineri, iar 40 au fost jucatori noi. Centru Lamont a fost reprezentata de Dacian Makszin, Petru Ifrosa, Florentina Hriscu.

La simplu, toti jucatorii români s-au calificat cu usurinta în semifinale, în afara de Petru Ifrosa, care a avut nenorocul de a juca într-o grupa cu doi jucatori de top, acestia câstigând în final aurul si argintul atât la simplu cât si la echipe. Dacian si Florentina au câstigat medalii de bronz la simplu.

La proba pe echipe, Dacian a avut un partner din Ungaria si Petru a avut partener din Israel, în timp ce Gabriela si Florentina au jucat împreuna la echipe feminin, clasele 6-10. În final, Dacian a câstigat medalia de aur la echipe clasa 3, Petru  argintul la clasa 4. Fetele, desi au jucat bine, nu au ajuns în semifinale. Aceasta a fost o competitie factor 20 si în conditiile noului sistem de evaluare, este evident ca aceste competitii vor deveni rapid competitii specifice pentru jucatorii noi si neclasificati. Sugerez ca anul viitor sa ducem si jucatori tineri si noi la aceasta competitie.

    

Al 10-lea Open Internațional al Sloveniei

Lasko, 7-12 mai 2013

 

La această competiție au participat 275 de jucători din 40 de țări, aceasta fiind o competiție cu un standard foarte ridicat, factor 40. În mod evident, au participat jucătorii de top la toate clasele, iar competiția a fost de cel mai înalt nivel. România a fost reprezentată de Dacian Makszin, Petru Ifrosa, Florentina Hriscu (CCSH Lamont), Gabriela Constantin (OK București). La simplu, niciunul dintre jucătorii români nu a ajuns în semifinale.  La proba pe echipe, Dacian și Petru au avut parteneri din echipa Israelului, în timp ce Gabriela a avut-o ca parteneră pe Anne Barneoud din Franța, iar Florentina a avut o parteneră din Olanda. Petru a avut ghinion la tragerea la sorți, în grupa sa aflându-se echipele care au câștigat aurul și respectiv argintul. Florentina a câștigat un meci din cele patru meciuri jucate și a arătat că are  potențial, dar are nevoie de mai multă experiență și  incredere în sine. Dacian și partenerul său, Liran Geva din Israel, au învins echipele de top din Austria, Ucraina, Hong Kong/Austria, ajungând în finala probei, unde au întâlnit o echipă mixtă din Suedia/Iordania. Meciul a fost superb, fiecare set fiind câștigat doar la avantaj, dar în final echipa din Suedia/Iordania a câștigat cu 3-2, iar Dacian și partenerul său au rămas cu medalia de argint. Aceste rezultate au fost cele mai bune rezultate obținute la o competiție de factor 40 și demonstrează că cel puțin Dacian și Gabita au potențialul de a ajunge la un nivel de vârf.

 

CAMPIONATUL NATIONAL DE TENIS DE MASA

 

CLUJ-NAPOCA, 2013

   
 

REZULTATE

   

INDIVIDUAL

Clasa 4 feminin

1.       Vargatu Dorina - Maraton ’93 Lugoj

2.       Muresan Gabriela – Lamont Cluj

Clasa 7 + 8 feminin

1.       Constantin Gabriela –OK Bucuresti

2.       Hriscu Florentina – Lamont Cluj

3.       Orbocea Liliana – OK Bucuresti

Clasa 10 feminin

1.       Tepelea Ioana – OK Bucuresti

2.       Preda Teodora – OK Bucuresti

3.       Miron Delia – Lamont Cluj

Clasa 3 masculin

1.       Makszin Dacian – Lamont Cluj

2.       Dirlea Ioan – Maraton ’93 Lugoj

3.       Preda Giani – Lamont Cluj

Clasa 4 + 5 masculin

1.       Ifrosa Petru – Lamont Cluj

2.       Gama Emil – Maraton ’93 Lugoj

3.       Popa Simion- Temerarii Arad

Clasa 8 masculin

1.       Muresan Dorel – Lamont Cluj

2.       Miron Mihai – Lamont Cluj

3.       Bobosila Nelu – OK Bucuresti

Clasa 9 + 10 masculin

1.       Opris Liviu – OK Bucuresti

2.       Kolozsi Laszlo – Lamont Cluj

3.       Balan Razvan – Lamont Cluj

Clasa 11 masculin + feminin

1.       Szoverdi Zoltan – Lamont Cluj

Matei Armis – Lamont Cluj

2.       Pasc Alexandru – Lamont Cluj

Codarcea Daniel – Lamont Cluj

3.       Mocean Raissa – Lamont Cluj

Martis Ioan – Lamont Cluj

 

ECHIPE

Clasa 8 – 10 feminin

1.       Constantin Gabriela + Hriscu Florentina = Ok Bucuresti+Lamont Cluj

2.       Tepelea Ioana + Preda Teodora = OK Bucuresti

3.       Miron Delia+Orbocea Liliana+Mancas Gina = Lamont Cluj + Ok Bucuresti

Clasa 3 – 5 masculin

1.       Makszin Dacian + Ifrosa Petru = Lamont Cluj

2.       Dirlea Ioan + Egri Mihail = Maraton’93 Lugoj+Lamont Cluj

3.       Gama Emil + Peev Alexander = Maraton ’93 Lugoj

Clasa 8 masculin

1.       Muresan Dorel + Nicolae Alyn = Lamont Cluj + Siraly Odorhei

2.       Bobosila Nelu + Niculescu Gabriel = OK Bucuresti

3.       Deak Sandor + Nasui Gavrila = Siraly Odorhei + Lamont Cluj

 Clasa 9 + 10 masculin

1.       Opris Liviu + Balan Razvan = OK Bucuresti + Lamont Cluj

2.       Bordea Alexandru + Miron Mihai = OK Bucuresti + Lamont Cluj

 

3.       Kolozsi Laszlo + Otvos Robert = Lamont Cluj

 

Campionatul European Paralimpic de Tenis de Masă

27 septembrie – 5 octombrie 2013

Lignano, Italia

 

290 de jucători europeni din 28 de țări au participat la Campionatul European de Tenis de Masă de la Lignano, Italia. Centrul Lamont a fost reprezentată de: Dacian Makszin și Petru Ifrosa (Lamont, Cluj) cu antrenor Anca Chereches. Prima zi de competiție a fost 28 septembrie: Petru a jucat contra lui P. Mihalik (Slovacia) și a pierdut cu 0-3. Dacian a jucat împotriva lui T. Schmidtberger (Germania – numărul 2 mondial) și a pierdut cu 0-3; După-masa, Petru a jucat contra lui M. Homa (Serbia) și a câștigat cu 3-2. Petru a jucat meciul final în grupa cu jucătorul polonez K. Zylka și a pierdut după un meci foarte strâns cu 2-3. Dacian a jucat împotriva rusului A. Korovin și a câștigat cu 3-1, ajungând în finala de 8 la clasa sa. În ultima zi a competiției la simplu a Campionatului European, la finala de opt la clasele respective, Dacian, deși a jucat bine, a pierdut meciul în fața jucătorului german D. Bruchle cu 0-3.

Centrul Lamont a obținut cele mai bune rezultate la Campionatul European din 2013 prin Dacian Makszin care s-au clasat pe locurile 5.