BNP Paribas Cupa Mondiala pe Echipe de tenis de camp in fotoliu rulant

 Antalya,  Turcia.  29 martie - 2 aprilie 2014

 

 

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10173776_823169144364394_1290490363_n.jpg
 Cupa Mondiala pe Echipe BNP Paribas de tenis de camp in fotoliu rulant  a avut loc in Kaya Belek, Turcia. BNP Paribas World Cup pe Echipe de tenis de camp in fotoliu rulant este echivalentul a Cupei Davis si Fed Cup. Au fost calificarile Europene pentru Cupa Mondiala, iar Romania a participat pentru prima data. Echipa a fost formata din Anton Ciprian (antrenor si jucator – CS Showtime), Gaita Mihai si Filisan Ionut (CS Lamont). 19 echipe au luptat pentru un singur loc  la Cupa Mondiala, care va avea loc in Olanda din 26 mai pana 1 iunie. Echipa Romaniei a fost in grupa cu Portugalia si Rusia si  primul meci a fost cu Portugalia. In primul meci la simplu, Anton Ciprian s-a confruntat cu Joao Sanona din Portugalia si a castigat cu scorPhoto: Antalya - 1 aprile 2014Echipa Romaniei de tenis de camp in fotoliu rulant  a castigat contra Irlandei 2-1 astazi .  Maine joaca contra Croatiei sau Israel pentru locul 5. Felicitari baieti - noi suntem mandri de voi!The Romanian wheelchair tennis team  won against Ireland in Antalya today. Excellent result . Tomorrow they play against the winner between Croatia and Israel.  Congratulations! We are very proud of you!ul de 2-1 (6-3, 5-7, 6-3). In al doilea meci la simplu, Mihai Gaita a pierdut contra sportivului Carlos Leitao cu scorul de 0-2 (6-4, 6-4). A urmat meciul de dublu, a fost un meci foarte disputat, Ciprian Anton si Mihai Gaita au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1 [6-7(5), 6-2, 10-5].  Echipa Romaniei a pierdut contra Rusiei 1-2 dar au jucat amindoua echipe foarte bine. Anton Ciprian s-a confruntat Ivan Anreev  si a castigat cu scorul 6-1, 4-6, 6-2. Mihai Gaita a pierdut contra sportivului Artur Saitgareev. A urmat meciul de dublu dar Artur Saitgareev and Anreev au reusit sa se impuna cu scorul de 2-0. Dupa următoarea tragere la sorti au jucat contra Irlandei si au castigat 2-1 castigand locul 6 in concurs. In final au jucat contra Croatiei pentru locul 5 dar au pierdut 0-3. Este pentru prima data cand echipa Romaniei a participat la calificarile Europene pentru Cupa Mondiala. Pentru noi a fost un rezultat excelent, felicitari!

 

Campionat National de Tenis in Fotoliu Rulant si Tabere de Antrenement

FRT, Bucuresti 22-26 aprile 2014

 

 

Campionat National de Tenis in Fotoliu Rulant a avut loc la Centru National de Tenis in Bucuresti la 22-26 aprile. Rezultatele a fost:

CNTeniswinners.jpg

SIMPLU

1. Gigi Punga  (CS CR Brasov)

2. Ciprian Anton (CS Showtime, Sf Gheorghe)

3. Ionut Filisan  (CS Lamont, Cluj)

4. Mihai Gaita (CS Lamont, Cluj)

5. Craciun Alexandru Flavian (CS Lamont, Cluj)

6. Alexandru Barbulescu (CS Motivation, Bucuresti)

 

 

DUBLU

1. Mihai Gaita/Gigi Punga (CS Lamont/CS CR Brasov)

2. Ciprian Anton/ Falvian Craciun (CS Showtime/ CS Lamont)

3. Ionut Filisan/Alexandru Barbulescu (CS Lamont/CS Motivation)

 

 

Comitetul National Paralimpic Romania doreste sa multumeasca pentru implicare si ajutor Federaţiei Române de Tenis: Florescu Romeo, Arbitru Federal FRT, Alina Tecsor si antrenoare Roxana Mohanescu si pentru premii Catalina Cristea. De asemenea doresc sa multumesc Federatia International de Tenis pentru "Grantul Dezvoltare" care a ajutat financiar. Multumim pentru sprijin tuturor sponsorilor si persoanelor implicate in acest frumos proiect: si sponsorii Wilson-NewSport Solutin, Babolat, Head, Fisher, Biborteni Sf Ghe (apa).