CAMPIONATELE NATIONALE DE TENIS DE CAMP IN FOTOLIU RULANT
EDITIA II 22-25 aprilie 2013


Comitetul National Paralimpic (CNP) impreuna cu Federatia Romana de Tenis (FRT), cu sprijinul Federatiei Internationale de Tenis, a organizat la 2-a editie a Campionatelor Nationale de Tenis de Camp in Fotoliu Rulant in periode 22-25 aprilie la Bucuresti. Rezultatele au fost:

Rezultatele Simplu

1. Anton Ciprian (Showtime)

2. Gaita Mihai (CS Lamont)

3. Punga Petre (Brasov) Rezultatele

Dublu

1. Anton Ciprian/Punga Petru (Showtime/Brasov)

2. Gaita Mihai/Filisan Ionut (CS Lamont)

3. Filip Gheorghe/ Epure Gigel (Motivation)

Centrul Lamont are acum trei membri care joacă tenis de masă în fotoliu rulant, Mihia Gaita, Ionut Filisan si Flavius Craciun, toti antrena si de Roxana Vlase din Bucuresti. Acesta este primul an al programului de 4 ani care vizează calificarea unuia sau a doi jucători pentru Rio de Janeiro.

 

 Tenis in Fotoliu Rulant

Turneu Arcotel -Rezidencija Croatia,

 

  Zagreb 6-9 Iulie 2013

La acest turneu au luat parte sportivi din 11 tari. Mihai Gaita si Ionut Filisan au representat Romania. Mihai a jucat second draw in primul tur cu Imad Mousaid (Maroc) ranking 533 , meci pe care a  castigat in 2 seturi 6-3,6-0 . A urmat semifinala cu Manuel Zorzetto (Italia) ranking 354 , meci pierdut in 2 seturi 1-6,5-7 . La dublu impreuna cu Ionut Filisan a jucat contra Ninoslav KRSNIK (CRO) / Jozo MILOS (CRO) , meci pierdut cu 0-6,1-,6

 

Turneu Zagreb Open 12-14 iulie 2013

Datorita urcarii in clasamentul international si ocupand un loc mai bun a fost primul turneu la care Mihai a reusit sa intru pe tabloul principal. Primul meci contra lui Guido Nespethal (Germania) ranking 202 , meci pierdut 1-6,0-6 urmand ca dupa pierderea acestui meci sa joc main draw consolation impotriva colegului lui Ionut Filisan(Romania) ranking 466, meci castigat 6-3,6-2 . In semifinala de la consolation a intalnit pe Ayoub Ettali(Maroc) ranking 161 , meci pierdut in fata acestuia cu 0-6,0-6. La dublu a jucat cu Ionut Filisan , primul meci fiind impotriva Dan Kleckner(Austria)/Robinson Mendez(Chile), jucatori experimentati in fata carora au pierdut cu 0-6,0-6

 

Return Cup Budapesta 19-21 Iulie 2013

 
Mihai a jucat si aici second draw, primul meci contra Gyorgy Bovier (Hun) ranking nu are momentan fiind incepator si fiind primul lui turneu, meci castigat cu 6-2,6-2. Au urmat semifinalele contra lui Janos Mezes (Hun) ranking 606, meci castigat cu 6-0,6-1.Finala a fost impotriva Ninoslav Krsnik (Cro) meci castigat cu 7-5,6-1.

 Doresc sa multumesc Clubului Sportiv  Lamont Cluj si doamnei Sally Wood pentru sprijinul si increderea acordata si antrenorului meu Roxana Vlase. Tin sa specific ca inainte de inceperea celor 3 turnee ocupam locul 600 in clasamentul international iar in acest moment ocup locul 366 ceea ce reprezinta o performanta foarte buna si ma ajuta in realizarea obiectivului de a ma califica pentru Jocurile Paralimpice Rio 2016.