Personal

 

Directorul şi fondatorul Centrului Lamont este Sally Wood-Lamont. Sally s-a stabilit la Cluj-Napoca, România în decembrie 1993. Anterior bibliotecar principal la Universitatea din Edinburgh, ea a venit pe durata unui concediu sabatic ca bibliotecar consultant la Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj. Sally este specializată în management de bibliotecă, inclusiv managementul personalului. A publicat peste 25 de articole ştiinţifice, a participat şi a prezentat lucrări la numeroase conferinţe internaţionale, este redactor şef al Journal of the European Association of Health and Information Libraries, precum şi coordonatorul unor proiecte internaţionale ca SCROLL (Scotland Romania Language Link. În 1995 i s-a acordat distincţia "International Librarian of the Year" de către British Library Association, în 1996 a primit gradul de Fellowship of the British Library Association, iar în 1999 i s-a acordat un titlu onorific din partea Universităţii din Edinburgh pentru activitatea desfăşurată în România. În 1999, Sally a fondat Centrul şi Clubul Sportiv Lamont pentru persoane cu dizabilităţi fizice. În 2006, a devenit membră a Biroului Executiv al Federației Române a Sportului pentru Persoanele cu Handicap (FRSPH), iar în 2008 a fost șefa de misiune a echipei române paralimpice la Beijing. În 2009, FRSPH a devenit Comitetul Naţiional Paralimpic Român şi Sally a devenit primul preşedinte al acestuia. În 2012, a fost din nou şefa de misiune a echipei române paralimpice la Londra, iar în 2013 a fost realeasă pentru încă 4 ani ca preşedinte al CNP România.


În data de 29 octombrie 2002, Sally a primit ordinul The Most Excellent Order of the British Empire (MBE) din partea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham, pentru "servicii aduse tinerilor şi persoanelor cu dizabilităţi din România".

 

 

 Elisabeta Vuşcan este secretara Centrului Lamont de la deschiderea acestuia şi vicepreşedinte din 2005. Anterior angajată la banca Dacia Felix, a început să lucreze la Centrul Lamont din 1 aprilie 2000. Este Director General al CL, responsabilă cu protocolul, munca de secretariat, contabilitatea, reprezentantă la conferinte, întâlniri oficiale privind persoanele cu dizabilităţii, colaborează cu Consiliul Local şi Primăria, organizează masa şi cazarea pentru toate cursurile, conferinţele şi competiţiile organizate de CL.

 

 

 


 

Anca Cherecheş, director sportiv/vicepreşedinte. Membră a echipei naţionale de tenis de masă timp de 9 ani şi jucătoare timp de 18 ani, a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Educaţiie Fizică şi Sport, Cluj-Napoca. În 2006-2007 a urmat un curs de masterat în ştiinţa Sportului. Ca antrenoare calificată de tenis de masă, a fost angajată la Centrul Lamont în 2004 şi de atunci a devenit antrenoarea naţională a tuturor jucătorilor de tenis de masă cu dizabilităţi din România. În 2006 a devenit director sportiv al Centrului Lamont şi este responsabilă de achiziţionarea echipamentului şi de toate aspectele sportive ale tuturor competiţiilor naţionale pentru persoanele cu dizabilităţi din România. În 2012 a participat la Jocurile Paralimpice de la Londra alături de primul jucător român calificat, Dacian Makszin, un sportiv de la Centrul Lamont pe care l-a antrenat timp de 8 ani. În 2013, a fost numită Director Tehnic al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

 


 

Petru Ifrosa, secretar adjunct/sportiv/webmaster, Centrul Lamont Studii: Liceul economic, 1996-2000; Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de ştiinţe Economice – în curs. Este membru al echipei naţionale de baschet în fotoliu rulant şi al echipei naţionale de tenis de masă, membru al Centrului Lamont din 2003 şi angajat din 2011 ca administrator adjunct, webmaster şi ofiţer media.