Atelier protejat

Unitatea protejata autorizata LAMONT functioneaza din februarie 2012. Ea reprezinta o sectie din cadrul Centrului si Clubului Sportiv Scotian Roman al Handicapatilor Lamont din Romania care este ONG (www.lamont.ro. ).  Activitatea sa ca unitate protejata se inscrie in prevederile legale stabilite de legea 448/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.Unitatea protejata autorizata LAMONT permite organizatiei noastre sa se autofinanteze si sa incurajeze practicarea sportului de performanta a persoanelor cu dizabilitat.i  In unitatea protejata autorizata Lamont lucreaza  persoane cu handicap locomotor, cu contract de munca. Tot profitul nostru este utilizat exclusiv conform statutului nostru, in programele sportive  pentru membrii nostri.

In cele ce urmează, va prezentam doar câteva motive pentru care parteneriatul cu o unitate protejata ca a noastra este mai mult decât atractiv atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru noi:

1. Veţi putea face economii la alte capitole bugetare prin utilizarea banilor pe care altfel ar trebui să îi daţi inutil la stat, bani care nici măcar nu ajung la persoanele cu dizabilitati. Cu aceşti bani puteţi achiziţiona de la noi sau prin noi produse si servicii pe care altfel ar trebui să le plătiţi, în mod normal, din capitolele bugetare respective.

2. Compania dumneavoastră şi-ar creşte imaginea publică în ceea ce priveşte responsabilitatea socială şi ar contribui la promovarea sportului de performanta pentru persoanele cu dizabilitati.

Pentru noi, parteneriatul unitatii protejate cu dumneavoastră reprezintă şansa de a angaja mai multe persoane cu handicap şi de a demonstra că potenţialul nostru nu este doar la nivel declarativ. Dorim sa promovam sportul de performanta pentru persoane cu dizabilitati si daca in anul 2012 am participat la Paralimpiada de la Londra doar cu doi sportivi respectiv la tenis de masa si la inot, am dori ca in anul 2016 sa participam la Paralimpiada de la Rio cu o echipa mult mai mare

Concluzie: este ineficient să plătiţi lunar la stat, dacă nu angajaţi persoane cu handicap, acel procent despre care v-am vorbit mai sus (cu beneficii zero...), în loc să folosiţi procentul respectiv pentru achiziţionarea unor produse sau servicii utile pentru compania dvs. Traversam vremuri grele, un motiv in plus pentru ca toata lumea sa gestioneze in mod optim resursele financiare si umane, dar fara a-i uita pe semenii dezavantajati...

Contact: Elisabeta Vuscan    
Tel: 0264 460105
Mobil: 0749050317